dimarts, 26 de maig del 2020

FASE 0, la penúltima.....

Ja fa dies varem embotellar la FASE 0 (podeu trobar la recepta aqui). 
Després de estar un temps fent la segona fermentació en ampolla, dissabte la varem provar.... després de 9 dies.

La cervesa és com esperàvem. No li trobem cap regust en especial pel fet d'haver fermentat a uns 24º. Ni diacetils ni alcohols rars..... una cervesa prou torradeta (la base d'aquesta cervesa era malta Munich principalment) però molt fàcil beure... no es fa gens pesada i amb només 5.4º


La vàrem fabricar tot just entrar en la FASE 0 de la pandèmia, per això i seguint amb la temàtica, després de la  CORONAVIRIPA i la CONFINABIRRA, el nom era obvi, tot i que la hem pogut provar tot just per celebrar l'entrada a la FASE 1.

Aquesta vegada varem fer un nou invent per l'hora d'embotellar... un ESVALDIDOR AUTOMATIC, que podeu veure AQUI.
Ens facilita l'esbaldit de les ampolles a més de estalviar aigua.


Amb l'ajuda de la Carme, varem anar fent i al final ens varen sortir 45 bones ampolles amb una densitat final de 1012. Un xic més alta de lo esperat però que ja va be per que no sigui tant alcoholica.

Així dons, ja en el moment d'embotellar veiem que la cervesa serà bona.... i la cata com hem comentat no ens ha pas desenganyat. 
La carbonatació és bona tot i que l'espuma, tot i ser correcta, no és abundant. Segurament al quedar a 1012 de final, ens dona una mica més de cos del esperat però entra molt be i passa de conya.

Ara ja només ens queda al fermentador la última cervesa, de la que en donarem comptes així la tinguem a punt de beure. La Mosquis, amb la que hem fet servir la nova caldera i hem fet algun invent, com posar en el fermentat un quilo de nespres.... però, daixò ja en parlarem.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.