Volien fer només aquesta producció i plegar, ja que les temperatures son molt altes i ja hi ha perill que la cervesa fermenti malament i amb gustos no desitjats, ja que pot produir diacetil, èsters i alcohols superiors. Finalment varem decidir acabar tot el que tenim de maltes base amb dues tongades.
![]() |
La recepta és aquesta |
En principi volem dues cerveses d'estiu, fluixes en grau, llupolades i amargants, que refresquin i entrin soles amb la calor. Vaja, el que vindria a ser una SESSION IPA

Al final aquesta primera ens ha quedat una mica més alta de densitat inicial del que volem, ja que el rendiment ha estat bo i el bullit s'ha endut un litre més del que calcularem, i això farà que quedi amb més graduació... com sempre. Tot i així caldrà veure que queda després de la fermentació-
En principi, la recepta era pensada per que dones un 5.15º però tal i com va anar la producció pot ser que si el llevat atenua el que pot. ens arribi a 6º, una mica més del pretes, per lo que passaria de ser una American Pale Ale pasade de IBUS. Ho mirarem de corregir a la següent.
Aquesta vegada com a malta base principal, posem la Munich, que és de lo que ens queda més, acompanyada dels restes de la Pale Ale. Les altres, li donaran una mica de color i cos a la cervesa.
Avui, hi farem de Dry Hoping i a principis de la setmana que ve la embotellarem.
Els temors que teniem s'han acomplert, i la fermentació no ha baixat dels 23º, mantenint-se entre 23 i 24 ºC. Esperem que no li hagi afectat molt.
Tot plegat veurem que passa. Us ho expliquem en uns dies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari.