dimecres, 6 de maig del 2020

FASE 0 - una cervesa d'estiu

Dissabte 2 de maig, seguint el confinament imposat i amb l'inici de la Fase 0 del des-confinament promès, ens dediquem a fer una nova producció de cervesa, que com no anomenarem FASE 0

Volien fer només aquesta producció i plegar, ja que les temperatures son molt altes i ja hi ha perill que la cervesa fermenti malament i amb gustos no desitjats, ja que pot produir diacetil, èsters i alcohols superiors. Finalment varem decidir acabar tot el que tenim de maltes base amb dues tongades. 
La recepta és aquesta 

En principi volem dues cerveses d'estiu, fluixes en grau, llupolades i amargants, que refresquin i entrin soles amb la calor. Vaja, el que vindria a ser una SESSION IPA

Les dues receptes seran pràcticament iguals en maltes, però les diferenciarem en varies coses, sobretot la última, que anomenarem FASE 1 i que ja volem fer algun invent.... però això ja en parlarem la setmana que ve, així la hagem fet.

Al final aquesta primera ens ha quedat una mica més alta de densitat inicial del que volem, ja que el rendiment ha estat bo i el bullit s'ha endut un litre més del que calcularem, i això farà que quedi amb més graduació... com sempre. Tot i així caldrà veure que queda després de la fermentació-

En principi, la recepta era pensada per que dones un 5.15º però tal i com va anar la producció pot ser que si el llevat atenua el que pot. ens arribi a 6º, una mica més del pretes, per lo que passaria de ser una American Pale Ale pasade de IBUS. Ho mirarem de corregir a la següent.

Aquesta vegada com a malta base principal, posem la Munich, que és de lo que ens queda més, acompanyada dels restes de la Pale Ale. Les altres, li donaran una mica de color i cos a la cervesa.

Avui, hi farem de Dry Hoping i a principis de la setmana que ve la embotellarem. 

Els temors que teniem s'han acomplert, i la fermentació no ha baixat dels 23º, mantenint-se entre 23 i 24 ºC. Esperem que no li hagi afectat molt.
Tot plegat veurem que passa. Us ho expliquem en uns dies.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.