dimarts, 24 de desembre del 2019

STRONG CHRISTMAS, la nova Burrubeer que tanca i obre l'any

Ja per acabar l'any, fem la última producció de cervesa. 

Aquesta vegada busquem un estil de "NADAL". Una cervesa de les que es fan en èpoques de fred, tot i que ben bones son tot l'any. Ens decidim per una AMERICAN STRONG ALE.
Les Strong Ale son fortes de caràcter, maltoses però també llupolades i amargants, però hem volgut sortir dels llúpols citircs habituals per anar a parar al Chinook, un llúpol d'aromes forts amb tocs especiats y notes de pi i herbes que esperem no ens malmetin les maltes especials que hem posat... , les Cara Amber i Blond, la Crystal o la Munich que esperem compensin amb gustos molt dolços i un pel empallegosos...


La veritat és que la recepta en que ens hem inspirat, la ARROGANT BASTARD, pot ser no és la millor però volien quelcom diferent, ja que sempre fem IPAS i que carai, ja que ens i posem...  

En principi tot ens ha sortit força be. Ens ha quadrat força correctament la recepta i esperem que ens quedi una birra de uns 7,5 - 7,6 graus. Molt fosca i vermellosa amb un balanç molt llupolat. 

Els 15 grams de Columbus van ser per que en pesar els llúpols ens varem adonar que ens faltaven 15 grams i varem preferir posar-los en amargor al començament del bullit.

Altre cosa que hem fet és agafar un llevat americá per a cerveses d'aquest tipus. Pot atenuar fins a un 85% peró ens faria una cervesa molt seca que no volem tant, però la Arrogant Bastard ja ho és molt, així que caldrà esoperar a finals de gener per veure com ha quedat, Tenim previst embotellar el 2 de gener. Possiblament sobre el 18 ja estarem provant-la. Us explicarem com ha quedat.

Salud i bones festes.... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.