dissabte, 18 de juliol del 2020

CATA A CEGUES DE LAGERS INDUSTRIALS


LAGERS INDUSTRIALS, TANT DIFERENTS SON?

Típic és que ens enfotem sempre de una marca o altre de cervesa.... sobre tot l'ase dels cops és la Cruzcampo.

Això va fer que amb la colla de Retroruning preparessim una cata a cegues de Lagers industrials. De les marques que més corren pels supers i que comprem moltes vegades atrets per la publicitat, preu, color de la llauna o la marca.
TENIM PROU PALADAR ELS SIMPLES MORTALS PER NOTAR LES DIFERENCIES?

Sembla a priori que si escoltes les converses de bar..... 
- La Estrella Galícia es millor que la Estrella Damm... - La Cruzcampo és aigua bruta... - Moritz, espectacular, res a veure amb les altres.... - Jo no compro marca blanca, son dolentissimes
.... tots som uns grans experts amb alló que tant bevem de de fa anys, cerveses rosses i fresques.... 

Dons varem decidir comprovar si és veritat i fer la prova, .... 

LA CATA.... A CEGUES, ES CLAR!

Aprofitant un de les dues estades de temporada que fem amb la colla de Retroruning a l'Era de Can Falilló a Vilanova de Bellpuig la cata la varem transformar en realitat.

Jo em vaig encarregar de comprar les cerveses. 
11 cerveses diferents totalment comercials i de facil trobar en tot els Supermercats. 
Les cerveses tenien una bona diversitat de preus. De 0.22€ a 0.91€. Totes elles Lager - Pilsen
A la imatge de dalt, podeu veure el que va costar cada una de les marques que varem comprar.

Com podeu veure, diferents cerveses amb preus ben dispars. 
Per fer-ho ja del tot be, la cata la farem a cegues, aixì no ens condicionarem per la marca o publicitat.
La Carme s'encarrega de tapar les cerveses amb precinte negre que no deixa entreveure res de res. Ho fa ella per que jo tampoc em vull perdre aquesta experiència, tot i que jo jugo amb avantatge ja que se quines hi han al lot.

Així que amb tot a punt, iniciem la cata.... una rera l'altre. Com son 11 cerveses amb un parell de llaunes pels 9 que som n'hi ha prou.
D'entrada totes ens semblen fluixes.... molt fluixes.... pot ser hem començat malament 😂😂....
Ens pensem que son les barates.... La primera.... pixats.... la segona.... os3, una mica millor però igual.... la tercera.... això que és!!!! anem enrere? 
A partir d'alquí sembla que la cosa pugi una mica de qualitat, però tampoc molt. Tots intentem trobar les que sabem segur que hi seran, com la Estrella, Estrella Galicia, La Moritz, San Miguel o Cruzcampo, però sembla una feina impossible.

Al final fem una repassada de les cerveses que hem comprat.... i en dir quina és cada una de elles.... comencen les sorpreses....


CONCLUSIONS

Possiblement tots coincidim que tot i que siguem bevedors assidus de una cervesa és molt complicat distingir-la i trobar-la entre d'altres. I en traiem varies conclusions:
  • Que hi ha unes marques que s'assemblen molt, tant en les més bones com en les més dolentes.
  • Que la Cruzcampo no és tant dolenta com la pintan. 😎🙄
  • Que la Pilsner Urquel, tot i que és la més cara i segurament la més bona i fidel al estil, no agrada a molta gent. Tot i així tot hom va coincidir que és molt diferent a les demès, sobre tot en amargor i aroma.
  • Que la Cordon Gard, aconsegueix amb els seus colorants i saboritzants enganyar-nos a tots i trobar-la fins i tot bona.
  • Que la Alhambra, que a priori podia semblar que tenia que quedar molt millor, queda la última. La carbonatació tampoc va ajudar, ja que era molt pobre.
  • Que la Estrella Galícia s'endu el gat a l'aigua... pot ser que sigui per que algú coneixia el tret diferencial de la llauna? Casi segur que quelcom va tenir a veure.
  • Personalment no entenc que San Miguel quedi tant amunt. 😁😀😀
Ens va quedar molt clar, lo potent de la imatge i la publicitat a l'hora de triar una cervesa i sobre tot de tenir prejudicis sobre una marca o altre. 

En tot cas, ens ho varem passar molt be. Varem aprendre moltes coses sobre les cerveses i les lager. A partir d'avui, segurament ens ho pensarem més a l'hora de dir que una cervesa és més dolenta que altre.... o en tot cas, ho farem amb més criteri.

A mi personalment també em va sorprendre alguna decisió que vaig prendre jo. 

Aquest és l'ordre en que vaig puntuar jo les cerveses. Bàsicament em sobta en el lloc que va quedar la Alhambra i la Aurum. D'entrada pensava que hagueren quedat intercanviades, per aixi dir-ho.
La Amstel no em va agradar i fins i tot li vaig trobar un gust final molt raro... Cruzcampo, tot i la conya que li fotem, sabia que em quedaria molt a prop de les Estrelles...

Per la propera, CATA DE IPAS INDUSTRIALS..... i posarem una artesana pel mig???? 🤐

Si podeu, no perdeu la possibilitat de fer una cata a cegues.... val la pena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.