dilluns, 27 de setembre del 2021

CATA A CEGUES "DOBLE MALTA"


 LA COLLA RETRORUNING

Com ja n'hem parlat en altres entrades, som una colla heterogenia, amb disparitat d'edats i maneres de pensar, però que ens agrada trobar-nos de tant en tant en estades de cap de setmana. Podriem dir que el que ens agermana és les ganes de passar-ho be, bon beure, bon menjar, bons moments i bon rotllo. El runing, l'escalada, l'alpinisme, la btt, l'esport en general... també i és present.... però on es posi una bona cervesa!!!!

Com sempre que fem una estada amb la colla, fem una cata.... que dies abans decidim i nosaltres, els Burrubeer preparem.

Aquesta vegada varem decidir entre fer una d'Stouts, una de IPAs industrials o una de cerveses mal anomenades "doble malta", ja ens entenem!!!

Finalment va guanyar aquesta última i deixem les altres per altres oportunitats que aniran sortint de ben segur. Com és evident, al ser marques coneguda la farem a cegues. La publicitat enganya moltes vegades i ens condiciona.



QUE ÉS UNA DOBLE MALTA

Be, cal dir que "doble malta" ho va treure la Cervesa Damm amb la seva Voll Damm. Una frase que no te cap sentit en si, ja que la malta és un proses. Del fet de torrar el gra en el moment de germinar, se'n diu maltejar, y malta no és més que el fet de fer aixó.

Proces del maltejat
Sempre ens queda el dubte si doble malta volen dir que porta el doble de cereal, que l'han torrat dues vegades o simplement una frase molt comercial.

El fet, és que totes les marques han anat treien la seva cervesa tipus la "doble malta" de la Damm, aixó si, la frase l'han canviat una miqueta.... Tresmaltas, Extra, Torrada, Reserva.....

Tol val per vendre una miqueta més que l'altre... però.... el nostra paladar sabria notar quina es quina. Tots aquests que diuen que una Voll Damm és millor que res o que la Epidor es nota de sobres.....

LES CERVESES DE LA CATA

Així, ben tapadetes, sense que ningú més que la Carme sapiguem quina es quina, la cata serà molt més equitativa.

Al final, varem triar 9 cerveses. Ens van quedar algunes fora, però ja en teniem prou. 

En la llista seguent podeu veure quines son les cerveses triades. 

Fixeu-vos amb els noms i com s'autodefineixen. Al costat el que diu a l'etiqueta de que son fetes. També i veiem l'estil i qui les fabrica. Per acabar posem els graus d'alcohol i el preu, també interessant.

Seran les més cares les més bones?


LA CATA

Aquesta vegada el que si que fem és donar a coneixer les cerveses que prendrem. Entreguem el cuadre anterior adjuntant notes de cata de cada una d'elles. 

Això posa una mica més de presió. Les cerveses que ens prenem no sabem quines son, pero si les que podrien ser....

Donem una fulla de cata. Bàsicament, com no som experts,  el que més interessa és puntuar la cervesa des del nostre punt de vista i paladar. Comentar que ens sembla i a veure qui ho endevina mes.


Al final, una vegada hem provat totes les cerveses i les hem debatut i puntuat, arriba la hora de la veritat. Saber quin és el resultat de la cata.

Alguna sorpresa ens trobem, però cal dir que no hem anat massa desencaminats aquesta vegada. Mireu els resultats. A la columna de la dreta els punts rebuts.


Coses que podem veure així ràpidament:

La més cara no és pas la que ha guanyat. Probablement, a priori, si haguéssim valorat veient les llaunes, segur que la Voll Damm hages quedat la primera de llarg.

Sembla marcades dos tipus de cerveses, en el grup. Les cinc primeres passen dels 50 punts, i la resta no arriba a 40. Possiblement acabem notant l'alcohol que conté? 

Esperàvem més de la Cruzcampo. A la cata de cerveses lager normals va acabar posicionant-se be, en aquesta no acaba passant el tall.

La San Miquel, ens dona la impressió que no és pas d'aquesta lliga. Per res la trobem que arribi als mínims de la cata.

Les 4 primeres, quedan renyides. Destaca el color, l'escuma, la cremositat, el gust a maltes de toffe, caramel, amb una bona sensació en boca de dolçor controlada.

En tot cas, no en sabem més. Ara esperarem la propera trobada per poder fer altre  cata com cal.


SALUD.

1 comentari:

  1. El que no m'ha quedat clar és si a la fulla de cata el nom que consta és el real o el pronosticat :P La Selecta juga amb desavantatge perquè té 6% alc. Està més a prop d'alcohol d'una Estrella Damm (0.6% de diferència) que d'una voll (1,2%).

    ResponElimina

Deixa el teu comentari.