diumenge, 16 de febrer del 2020

LA NEGRA TOMASA

Ja tenim l'IMPERIAL STOUT embotellada i carbonatant!!!

Generalment fins que no la provem, no ideem i preparem el dibuix de l'etiqueta, però si que li posem nom, així comença a tenir personalitat des que la comencem a crear.
Aquesta el nom li ha vingut una mica tardà, i arrel d'un comentari del Miguel, que ens ajuda sempre que pot a fer les cerveses, ens decidim a posar-li "LA NEGRA TOMASA".
L'etiqueta no l'ensenyem fins que provem la birra i decidim que és prou bona com per compartir, però aquesta vegada, com queda encara molts mesos per fer aquesta primera cata, us l'ensenyem.....


L'embassat ens l'hem pres en calma i com a festa. A les 9 del mati arriba el Miguel amb una bossa de porres per fer un bon esmorzar, i tot seguit muntem el xiringuito per poder rentar, sanititzar i omplir les ampolles.
A sobre, avui volem fer una de les nostres famoses PAELLES de BOTILLO, que tant bones ens queden. Com el botillo triga dues hores i mitja a coures, tenim temps de sobres per tot lo altre.

Rentem i escorrem be les ampolles i després les desinfectem amb StarSan i les deixem una estona que faci efecte. Nosaltres sempre ho haviem fet deixant-les cap per avall a les caixes de cervesa del reves, ja que així no tocava el coll enlloc, però era farragós i  ocupava molt de lloc, així que hem comprat un estri que serveix per posar totes les ampolles cap per avall. La veritat és que queda molt be i és practic.
Per Nadal el farem servir d'arbre de Nadal.



La cervesa és negra, negra, i sense fer cap olor especial tret de la típica fortor a alcohol, si que te ja un gust increïble, fresqueta per que traiem el fermentador de la nevera que estava a 3 graus, la trobem dolça, amb fort gust torrefacte, entre cafe i xocolata... ens peguem per acabar-nos la mostra....
Com sempre, la traspassem per deixar enrere el solatge i tenir la cervesa molt més neta, i més avui que li volem barrejar el macerat de vainilla i café....


Aixi que ja ho tenim tot preparat i a punt. Només ens fa falta l'ultima addició, els licors que li volem posar. Com la partida tindrà 50 ampolles, 25 les farem de rom Pujol, i altres 25 de Whisky Chivas, un regal de la Gloria de Retroruning amb aquesta finalitat.


Com la partida tindrà 50 ampolles, 25 les farem de rom Pujol, i altres 25 de Whisky Chivas, un regal de la Gloria de Retroruning amb aquesta finalitat.

Així, una a una anem posant 10ml de rom o Chivas a cada ampolla, i després del sucre per a la segona fermentació, xapa i a la caixa.

Com haviem calculat, 25 de cada. Un tresor que ara tindrem que guardar força temps, sense poder saber si la feina que hem fet és en va o sortira una bona cervesa. En tot cas, esperem que estigui al punt i una bona birra pel Nadal del 2020. Segur us expliquem com evoluciona molt abans..... no ens podrem estar de provar-la en uns mesos.

Com haviem calculat, 25 de cada. Un tresor que ara tindrem que guardar força temps, sense poder saber si la feina que hem fet és en va o sortira una bona cervesa. En tot cas, esperem que estigui al punt i una bona birra pel Nadal del 2020. Segur us expliquem com evoluciona molt abans..... no ens podrem estar de provar-la en uns mesos.

Salud i bona birra


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.