divendres, 7 de febrer del 2020

Ja tenim al fermentador la nova IMPERIAL STOUT

Ara feia dies que no fem cervesa.... tenim la nevera plena i hem trobat que era un bon moment per fer la nova Imperial Stout de l'any que ve (ja que després d'embotellar te un any de guarda fins a poder-la beure). Cal dir però que la de l'any passat tot just ara tindrà 10 mesos, i és tant bona que ja quasi no en queden, així que cal fer la nova.




Com sabeu, la Stout és una cervesa negra, densa, consistent, amb molt de gust a maltes torrefactes i molt alcohòlica en general. O al menys així l'entenen nosaltres. Amb un amargor moderat degut a les maltes generalment dolces i que no t'acostuma a deixar indiferent.

La nostre recepta varia poc a la de l'any passat. Pot ser li hem potenciat a malta cafè ja que volem que li pugi més aquest sabor, i li farem afegits finals que esperem que li donin un gust genial. Farem mig lot amb Rom Pujol i l'altre mig lot amb Chivas. Nosaltres no ens estem de tonteries, ni barrica, ni chips de fusta ni res d'axó, afegim el licor directament a l'ampolla just al embotellar, com si fos un carajillo. Per això també li cal força temps de maduració, ja que si no ho trobem deslligat. El temps fa que quedi integrat i molt bona..... esperem!!!




La recepta és aquesta que us poso. 18 litres finals d'or negra!!!!! Amb el solatge i les perdues finals segurament embotellarem 16,5 litres, unes 50 ampolles que per nadal que ve faran furor.... segur!!!

El cuinat de la cervesa no va ser pas tranquil·la. La zona on la fem, el nostre petit lavabo, es queda molt estret per tants trastos, i voler fer masses litres amb tanta malta ens va just amb la olla que fem servir, que tot i que diu que és de 30 litres, la veritat és que si ni posem 22 com va ser el cas, just be a que no ens vessa al iniciar el bullit, com podeu veure en el video....



Una de les coses que no ens va anar be és la densitat inicial.... NO SABEM QUINA VA SER!!!! ja que al mirar-la abans de bullir varem trencar el densimetre, així que quant embotellem, amb la densitat final i sabent que el llevat te una atenuació del 80%, podrem saber quina era la inicial. Tot i així esperem que al final la birra surti amb uns 10% ABV.




Cal dir que negra ho és molt..... i la pinta és excel·lent. Ha estat fermentant a 20º de temperatura estables quasi 6 dies sense parar de fer chup chup.... ara li tindrem una setmana més com a mimin abans de posar en botella, moment en que posarem el Rom o Chivas i un macerat de Vainilla i altre de Café, però això us ho explico així que ho fem.... de moment, paciència.




Per cert, ahir vaig provar una mica del fermentador..... jo ja me la beuria així mateix.... bona, amargant i amb bon gust a cafè...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.