diumenge, 23 de febrer del 2020

Avui toca una RED IPA

Fa dies que vam fer la última partida de cervesa de consum inmediat. La Imperial Stout no la podem tocar fins d'aquí molt de temps i la Strong Christmas la varem embotellar el 2 de gener, aixì que tenim la nevera quasi buida i necessitem reomplir-la altre cop.
Així que ara toca fer cervesa ràpidament per que les temperatures comencen a pujar i d'aquì res ens quedem sense poder fabricar.

Aixì que aquesta vegada fem una RED IPA. Altre Strong Beer potent amb força cos, amargor i llúpol. 

La recepta que hem fet servir és la següent.... 
Cal dir que tot i que el color ens el donava de sobres, hem volgut pujar-lo un parell de punts posant 25 grams de malta black en el rentat, esperant que no ens doni massa gust a res torrefacte (per això ja tenim les stouts)



El llùpol inicial l'hem posat en Firtwordhop, que vol dir que li hem posat abans de que bullis. Tot just en posar el most a l'olla, que era a uns 60º, hem posat el Columbus, que si ha estat mentres agafava el bull.




Hi ha una cosa que no ens acaba de cuadrar, i és el rendiment.
Fem la proba del Ioda, Que consisteix en posar Ioda en una mostra de la infusió, si es torna negra, vol dir que encara te midó i li falta més estona, si no cambia de color a un morat negra, és que ja ha acabar la conversió del midò a sucres... Tot i que en sembla que ho fem bé, i que la proba és bona, el rendiment final no ens passa de 60% d'extracció de sucres. 



Pot ser és el molturat de la malta.La comprem ja triturada i crec que te molts grans sencer. Caldrà comprar un molinet i fer nosaltres mateixos i al nostre gust el molturat del gra.

Així que al final hem posat al fermentador 18 litres de most d'un bon color per ser una RED IPA.




Com el rendiment ha sigut just, el grau que ens sortirà serà de uns 7.6% en comptes dels possibles 8,5º que haviem calculat. Tot i així, si es comfirma que surten els 7,6 estaria per sobre del estandar que marca 7.5 en la seva part alta. Podriem dir que és una Imperial Red Ipa.

Tot això ho veurem en uns dies, Ara cal esperar i fer-li el Dry Hopping. D'aquí uns dies us expliquem com ha quedat. Cal pensar-li un nom!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.