Per fi hem pogut provar amb calma la primera BURRUBEER BLACK IPA d'aquesta temporada.
La varem embotellar el passat 27 de novembre, ja una setmana més tard del que volíem, però un canvi de torn a la feina i que marxaven fora del 20 al 22 a Can Pardal, va fer que cambiessim la data prevista que era el dia 18.
Juntament amb en Grimaldi, com sempre, en varem posar a embotellar a mitja tarda. EL fermentador, des del dia 18 havia estat a la nevera a una temperatura de 2 graus.
Traspassem com sempre tota la cervesa a un nou fermentador per deixar tot el solatge i ens quedi la cervesa més neta.
Netegem i sanititzem 52 ampolles, però comptem que ens en sortiran de 46 a 48. Ser dos agilitza, un neteja, altre esbaldeix....
Una vegada tot net, ens dediquem a omplir botelles, i posem directament dos grams de sucre moreno a cada ampolla.
Se dues persones embotellant va molt be i permet poder fer la carbonatació d'aquesta manera, mentre un omple, l'altre posa el sucre i posa la xapa.
Una persona sola fer aquesta feina es de 3,5 hores llargues, entre dos, amb dues ho pots tenir enllestit.
La final ens surten 48 ampolles. Dues caixes justes. La densitat de la partida s'ha quedat una mica curta, 1020, i això fa que es quedi en uns 7.2% ABV. Els IBUS a 62.
Tot i que l'havien provat per sobre i ràpidament, la primera que ens bevem amb calma i sencera va ser ahir, 14 dies després de ser embotellada.
Te un color negra totalment opac, com la nit!!! La espuma és molt maca i compacte. Cremosa i justa. Un pel de color marronós.
Molt aromàtica i llupolada, però cal dir que també se li escapa una mica els gustos a maltes negre..... (encara no he provat cap black Ipa de ningú que no tingui aquests gustos).
L'amargor molt camuflat, tot i que queda molt equilibrada.
Be!!! una molt bona cervesa!!!!
Salut.
(per poder veure la recepta clica arqui ► BURRUBEER BLACK IPA)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa el teu comentari.