diumenge, 10 de novembre del 2019

BURRUBEER BLACK IPA

Segona producció de la temporada.




Aquesta vegada ens posem a fer una BLACK IPA, seguint bastant fidelment la recepta de la del any passat, ja que ens va agradar molt i la varem trobar dallò més bona.

En aquesta simplement hem variat una mica els litres d'aigua per intentar pujar la producció una mica i optimitzar la producció a veure si li trobem el màxim rendiment l equip.


Pesada de maltes segons recepta
Altre cosa és que hem posat una mica menys de sucre moreno, passant el resultat del 8º graus de l'any passat a uns previsibles 7,5. Però el resultat final ho veurem en uns dies.

Al final la recepta ha estat aquesta:


Com sempre hem pesat maltes i hem fet el macerat. Hem mantingut les maltes amb aigua calent a 65 graus durant uns 40 minuts i després hem pujat una mica la temperatura cap els 70 i ho hem mantingut 30 minuts més. 

Actualment fem servir un sistema de recirculació automàtica que sembla funciona molt be y ens estalvia tenir que anar a amb la gerra amunt i avall.
Durant la maceració només la posem en marxa de tant en tant, sobretot quant es posa a escalfar per que baixa la temperatura. Durant el rentat la tenim permanentment en marxa tota l'estona.




Per fer el rentat prèviament traiem most per que ens càpiguen a la caldera els litres d'aigua que necessitem posar.
Treien uns dos litres i posem dos o tres d'aigua a casi 100ºC i deixem recircular una bona estona. Repetim aquesta maniobra fins que ens quedem sense l'aigua del rentat.

Aquesta vegada posem la Blakc Malt en el temps de rentat per intentar que només ens doni el color i no ens deixi molt de gust a maltes torrades, ja que busquem fer una IPA.
I cal dir que, negra ens ha quedat!!!.

Negra, negra

Com sempre, després bullim i posem el Llúpol en es seus moments. Fem servir el Columbus per donar amargor, i el Mosaic i la Mandarina Bavaria per al gust i la olor.

Llúpols a punt i per posar al bulllit

Al final no podem deixar de fer les comprobacions de Densitat, color i gust. Sembla que el most és excel·lent. 

Color perfecta
Comprovar densitat



El posem al fermentador i ara, com sempre, a esperar unes setmanes per poder embotellar i després catar... 


NEGRE, NEGRE.... Us expliquem el proper dia com ha sortit al final aquesta cervesa.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.