dissabte, 16 de novembre del 2019

JA TENIM LA IPA MANDARINA

etiqueta de la cervesa

Ja tenim la IPA MANDARINA, la primera d'aquesta temporada. Si ja fa unes setmanes us explicavem com la feiem i la recepta, aqui teniu el resultat d'aquella feina.

A la setmana justa li varem fer el DryHopping amb Mandarina Bavaria (25g)  i CITRA (25g). Després de dos dies varem posar el fermentador a la nevera, a 4 graus per veure si feia menys residu i guanyaven una mica de cervesa. Això caldrà anar-ho millorant.

Varem embotellar després de 12 dies de posar a fermentar. No li fem mai secundari. L'any passat ho varem provar i a part de feina i perill de contaminar, no li veiem cap avantatge. Passem a altre recipient a l'hora d'embotellar ja que evitem els residus del fermentador. Netegem i desinfectem be les ampolles. Aquí si que ho fem tot a la cuina de casa per estar més amples.



La carbonatació la provoquem posant 2 grams de sucre en cada botella. És la sort de ser dos a fer la feina, que ens ajuda el Miguel (Grimaldi).



Finalment ens varen sortir 42 ampolles de 33cl. uns 14 litres nets.

La densitat final va resultar de 1015, que com partim de 1070, surt la no mala xifra de 7,4% d'alcohol.

Després de 9 dies provem la birra. PERFECTE!!! El color una mica més fosc del que esperàvem, una mica tèrbola, que ja preteniem, i una espuma magnifica que segur encara millorarà.


Ara tenim la partida a la nevera per que no segueixi evolucionant ja que l'any passat les teniem a temperatura ambient i anaven canviant a cada cervesa.

Ara a veure com surt la Burrubeer Black Ipa que avui li hem fet el DryHopping.

Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.