diumenge, 15 de març del 2020

La CoronavirIPA, la birra de l'estat d'emergencia.

Doncs si, que millor que al mal temps bona birra.
A les indicacions de reclusió domestica imposada, #joemquedoacasa.per tal de #frenarlacorva.
que millor que fabricar una birra. Unes hores entretingudes i aprofitades.
Ja fa dies que li tenim pensat el nom, i fins i tot l'etiqueta. Li direm CORONAVIRIPA, en record a aquests dies tant "estranys" que estem vivint.

La recepta, sense complicacions. Una IPA amb llùpols americans que esperem sigui passable. Quant faig cervesa sempre les distingeixo en dues classes, les que li agradarán a la Carme i les que no. Be!!! Aquesta és pensada per que li agradi.
Poca complexitat en maltes i prous llúpols per que tingui un gust i aroma cítric. 

Així que la recepta que hem dissenyat és aquesta.... 



cal dir que com totes son els valors que ens han donat a nosaltres, per lo que pot variar una mica en els resultats, sobretot pel rendiment del vostre equip. A nosaltres ens va donar un 62% mes o menys.

La producción va ser sense incidents remarcables. Va cuadrar exactament amb les dades de la calculadora que fem servir (creada per nosaltres mateixos en excel). Simplement es va desviar el fet que ens va sortir mig litre de més però amb les densitats correctes (també haviem calculat 250g de biscuit i al final li varem posar 300g per acabar-la i no deixar un pico)



Fem la prova del Ioda, que ens va sortir molt be després de 75 minuts de macerat, i ho posem tot a bullir. 
Com sempre fem servir el Columbus i també el posem en FWH mentres agafa el bull.



A la caldera i caben justos 25 litres, i aquesta vegada i van a parar 24,5. I caben de sobres, però el problema és que al posar-se a bullir puja molt i acaba vessant. Per sort és un moment i si afluixem el foc al moment just, la desgracia no és tant gran.



Ara ja només quedará esperar. Com sempre farem el DryHopping d'aquí una setmana i tres dies després posarem a la nevera a 3 graus durant cinc més fins l'hora d'embotellar.

En seguirem parlan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.