dimarts, 24 de març del 2020

PIA WHERO - Ja és a punt la Imperial Red Ipa.

Dues setmanes de carbonatació és el que ha trigat a fer-se la Red Ipa que varem embotellar el dia 7 de març (aquí teniu la recepta i com la varem fer).
La veritat és que la varem probar amb només una setmana i encara li faltava... sobre tot carbonatació. Suposem que és per que l'any passat les teniem a 22 graus i aquest any les tenim a 20. A més les embotellem fredes, a uns 6 graus i triga un temps a agafar bona temperatura.


De nom, li hem posat PIA WHERO, deixem que esbrineu que vol dir... fácil amb Google.
La veritat és que ens va sorprendre la densitat final, i dubtem ja de que fessim be la mesura al posar-la en el fermentador ja que ens surt una atenuació per sobre del 85%. La veritat és que va estar actiu el fermentador quasi cinc dies molt actiu... 

Al seté dia li varem fer el Dry Hopping i després de tres dies, quatre més en fred a la nevera a uns 3 graus.

Com sempre fem un trespass de recipient per tal de deixar tot el solatge al cubell fermentador i que no quedin sediments al envasar. Una maniobra que sempre ens posa nerviosos però que al final li agafem el truco.

Així que al final la densitat ens queda en 1009 que ens dona un 8.2% ABV que fa que li puguem dir que és una Imperial Red Ipa. Els Ibus també quedan alts segons els càlculs, sobre els 90 IBUS. 

Al probarla aquest dissabte la trobem ben carbonatada, amb una molt bona espuma que aguanta força bé. 

El color és molt correcta, fosca com toca per una red. Potent i un punt alcohólica. No destaquen excessivament les maltes com en les altres Red que hem fet tot i que et queda un punt amargant al final, no el trobem pas mentres tens la cerveza a la boca.... és una cosa que ens agradaria modificar, i aconseguir un amargor més directa.

Bona barreja dels llupols Centennial i Amarillo que li donen un toc fruitos i floral. Definitivament una bona birra que fa de bon beure, però no a sac que ouja ràpid.

 Ja teniem la nevera pelada. Aquestes 49 ampolles li comencen a donar color, i més en aquestes èpoques de confinamiento pel ditxos Coronavirus!!!

Salud!!! 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.