diumenge, 5 d’abril del 2020

ConfinaBIRRA, la cervesa del Confinament.

Si l'altre cervesa, era la CoronavirIPA, la Birra de l'estat d'Emergencia aquesta és la ConfinabBIRRA, la cervesa del Confinament.

Corren mals temps per sortir al carrer, així que temps hi ha per pensar i preparar cervesa.
Aquesta vegada hem volgut fer una PALE ALE... gustosa i prou aromàtica, però mantenint a ratlla sobre tot el alcohol, que generalment anem dels 6'5 als 8 graus per quedar-nos als 5 llargs. Tot i així no se si ho hem aconseguit, ja que els càlculs els varem fer sobre un rendiment del 62% que ens acostuma a donar l'equip i hem acabat amb uns 70%, cosa que vol dir que hem extret més sucres i ens pujarà al final una mica més la graduació, peró ho ha compensat que ens ha sortit un litre i mig més de lo esperat.... Tot axó, però, ho veurem així que embotellem....

Aquí us deixo la recepta.... i les dades esperades a final de lot..... 



Aquesta tinc que dir que va començar sent un clon de la SIERRA NEVADA PALE ALE que varem trobar per la xarxa... teniem pràcticament el que demanava, però mica en mica varem anar fent alguns canvis.
D'entrada les maltes son les que demanava la Sierra Nevada, per això el color (10.9 SRM) ratlla el llindar que marca l'standart de les PALE ALE que tindria que ser fins a 10. Si heu begut la Sierra Nevada recordareu que és força "morena".




Altre "desviació" és pels IBUS. La veritat és que volíem que es quedes en 45Ibus, però la balança que fem servir ens va fer una mala jugada i no funciona molt be. Una vegada teniem fetes les pesades, veiem massa llúpol inicial i al tornar-lo a pesar varem veure que en comptes de 10 grams de Summit en teniem 20.... Ja no el tornem a la bossa i tot cap a dins!! Total, serà una mica més amarga..... 


Pell de taronja dolça
Ja posats a fer, com qui no arrisca no pisca, decidim posar a l'hora del bullit, pells deshidratades de taronja dolça que teniem comprades i no hem fet servir. Amb això intentarem potenciar una mica més els llúpols i donar-li un toc més cítric i afruitat.... tot i que no sabem pas l'efecte final que tindrà. 



Informatitzant la recepta a veure si no cal imprimir-la.
Caldrà veure el dia de la cata com queda tot plegat.
El confinament també ens ha fet una mala passada. Nosaltres de moment no tractem l'aigua. És una cosa que tenim sempre estable fent servir la mateixa marca. Així si surt malament no ho podem atribuir a això. 
Amb el confinament i la locura de la gent ha fet que no trobem l'aigua de sempre i aquesta vegada hem fet servir lo que hi havia.... aigua del Eroski. 
Si no surt bona la cervesa, ja sabem a qui li fotrem la culpa ☺
Dons be. Així que amb ajuda de la Carme, varem fer la producció sense cap incident remarcable. Com sempre... 5 hores de feina NON STOP fins a tenir-ho tot dins del fermentador.
Ara a esperar uns dies per fer el DRY HOPPING y embotellar. En unes tres setmanes la provem i us diem el que....



Salud i bona birra
I no sortiu al carrer.... que hi han bitxos voltant.... i el més xungo... no es veuen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.