diumenge, 19 d’abril del 2020

POLLASTRE AMB CERVESA RED IPA

Hem fet moles altres vegades Pollastre a la cervesa.... bé!! És cer que ara feia molt de temps que no ho fèiem, però sempre el fèiem amb una birra industrial, una "Estrella" com a molt.
Ara, tenim la nevera plena de birra i molt de temps per fer coses, i ens varem entretenir a fer una Pollastre amb Cervesa però de veritat!!!! Un pollastres ben borratxo de cervesa.




Cal dir que la gràcia de fer un pollastre amb cervesa és lo amarg que pot quedar... i amb una laguer i industrial.... dons si! però no!!! 

Depenen del tipus de cervesa que li posem, quedarà més o menys amargant, i agafa diferents gustos que segur ens sorprendran.

Així que nosaltres varem triar la PIA WHERO. La nostre última RED IPA. Una cervesa força maltosa però també molt llupolada i amb un amargor considerable. Els 8º no deixen de ser testimonials i compten poc, ja que l'alcohol s'evapora amb la cocció.

Els ingredients que hem fet servir son els següents...

  • 1 pollastre sencer tallat a octaus
  • 3 cebes de figueres
  • 2 pastenagues
  • 1 pebrot vermell gros, 2 de verds
  • 1 pot de rovellons
  • sal, pebre, pimenton vermell, oli
  • 6 grans d'all, llorer i farigola
  • 2 cerveses RED IPA
  • 4 tomaquets

El pollastre el farem amb abundant verdura. És una manera de compensar el amargor de la cervesa, ja que el pebrot i la ceba endolceixen força, i troben un bon equilibri.


►Una vegada tallat tot i a punt, varem començar per passar per la paella, amb una mica d'oli, el pollastre ben sal-pebrat per que quedi segellat i una mica daurat. Després el retirem.

►Posem la ceba tallada prou petita (tampoc cal molt) i els alls i els passem uns minuts amb una mica de sal.... així que estigui amb una miqueta de color posem el resta de les verdures, menys el tomàquet que li posarem al final, cinc minuts.

► Així que veiem que tot queda ben tou i fet (si i voleu posar una mica de farina aquí, després farà que la salsa quedi una mica més espessa).... tornem a la cassola el pollastre, amb el suc que hagi deixat al plat.... ho remenem be que s'escalfi i és l'hora de posar les dues cerveses.... Senceres... sense manies.... 



► Afegim les herbes que més ens agradin.... crec que el llorer no i te que faltà i a més nosaltres i posem farigola que marca força el gust final. Així comencia fer xup xup, també i posem una mica de pebre vermell dolç.

► Ho tapem i ho tenim uns 45 o 50 minuts a foc mig.... així porti uns 35 minuts nosaltres i varem afegir un pot de rovellons de pot... 

El resultat és espectacular. Res a veure amb el tipic Pollastre a la Cervesa. el gust del pollastre és per flipar. Amargant però molt compenetrat amb el dolçor de la verdura. Realment val molt la pena gastar-se uns dinerons i posar cervesa de qualitat al guisat. La propera vegada pot ser compraré unes porter o unes stout... 










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.