dimecres, 22 d’abril del 2020

REPETIM LA BLACK IPA

Per aclamació i per que ens sembla que ens queda molt bona, hem decidit repetir la BLACK IPA que ja teniu l'altre recepta per aquí.. 
Un tercer lot d'aquesta cervesa que varem fer l'any passat per primera vegada i que aquest any ja és el segon lot.


Hem fet més o menys el mateix, pot ser hem pujat una mica els IBUS, però res de l'altre mon... uns 75 contra els 63 de l'anterior.

La densitat inicial ha quedat en 1071 en comptes dels 1073 de l'altre, però es que varem calcular tot per 18.5 litres i al final varen arribar al fermentador 20 litres llargs.... Tot plegat però, tot fa pensar que la cervesa quedarà com l'altre, amb una graduació final entre 7,5 i 8º com l'anterior.

Tret d'augmentar proporcionalment maltes i llúpols per a fer un parell de litres més tot ha estat igual. El rendiment s'ha quedat com sempre en un 60 - 61%

Cal dir que la cervesa és una BLACK IPA. En valors s'ajusta al standard però segurament un entès en la materia diria que se li escapen una miqueta més del compte els gustos torrefactes. La veritat és que ens agrada així. És fresca, llupolada però la barreja amb aquest punt de malta torrada i acafetada que li notem fa que la trobem tant diferent i bona.

Tot i així, tindrem que esperar encara uns dies, ja que és tot just fermentant. Ja us en farem cinc cèntims.

Com el cabó!!!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.