divendres, 10 d’abril del 2020

Primeres impressions de la CoronavirIPA

Ja la tenim feta!!! I provada.... recordeu que la recepta la varem explicar a La CoronavirIPA, la birra de l'estat d'emergència
Hem esperat uns dies a comentar-ho però crec que ja ho podem dir... molt bona!!!

Comencem presentant l'etiqueta, com sempre. A vegades ens hi passem molta estona, buscant imatges, retocant-les i modificant-les per que siguin el que pensem. Cert és que jo no les dibuixo.... però si que retoco, redibuixo i jugo amb elles amb el potochop. Algunes ni les coneixeria el seu autor original. Com no en treien cap benefici comercial, tampoc crec que hi hagi cap problema.



Varem embotellar el 29 de març. 58 ampolles que van sortir, pot ser una de les tirades més llargues que hem fet i que ens va donar problemes a l'hora de traspassar la cervesa, ja que ho passem a un cubell que només hi caben 16 litres. Tot i així tot controlat varem poder fer una bona feina amb la Carme. El Miguel no ens va poder ajudar per culpa del confinament.

Ens va sorprendre la densitat final... els càlculs deien que tenia que aturar-se a 1011 amb sort, i al final queda a 1009.... això fa que sigui un pel més seca i alcohòlica (tampoc molt més)

Varem fer la primera cata només als sis dies de posar-la a carbonatar. Era perfectament carbonatada. Bombolla molt fina que no parava de pujar, aportant una espuma persistent, blanquinosa i molt compacte (semblava NITRO). Quedem força parats de lo ràpid que aquesta ha carbonatat. 



Tot i així i que la cervesa és molt bona, la seguim deixant a 20 graus quatre dies més i després cap a la nevera per tornar-la a provar.
A quedat una IPA força gustosa pels llúpols que li donen un aroma i gust afruitat i les maltes no tenen molta presencia, per lo que fa de molt bon beure... Fresca i amb un bon punt amargant, no pararies de beure'n. 
Tot i així, cal dir que al final, a mi totes em semblen.... BURRUBEER. Bé, que totes tenen un mateix perfil. 


Caldrà prendre nota per l'any que ve. Aquest amb el tema del virus s'ha torçat una mica i comptem fer només tres produccions més.... una PALE ALE que ja és al fermentador, repetir la Black IPA per aclamació popular i una final ( a veure si tenim temps per les temperatures) per gastar el màxim d'estoc que tenim.

L'any que ve, comprarem un mesurador de PH i tractarem l'aigua... a veure si aconseguim variar algunes coses...


Salut i birres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.