dissabte, 25 d’abril del 2020

FEM MASSA DE PIZZES AMB CERVESA?

Dons si!!! Anem explorant receptes i coses a fer a la cuina amb la cervesa o els seus derivats, com el Pollastre a la Cervesa que varem fer l'altre dia, i aquesta vegada altre dels clàssics.... la Massa de Pizza.


A casa sempre haviem fet servir la cervesa per fer la massa, així que la única novetat, és que fem servir una de les nostres cerveses casolanes. Segurament funciona molt millor, ja que les cerveses artesanals, com no han passat un procés de pasteurització ni filtrat, encara porten llevats dins que ajudaran a fermentar una mica la massa. I més les nostres, que sempre tenen una mica de solatge, bàsicament del llevat que es va dipositant al fons de l'ampolla.

La recepta com a tal és molt senzilla i amb elements molt bàsics.
Per dues pizzes de uns 250g.

  • 300g de farina
  • 1/2 gotet d'oli
  • Sal
  • 150cl. de cervesa (Una mica menys de la meitat) 

Agafem la farina i en farem un volcà, on i abocarem la sal i el oli, i la cervesa.... i una mica de cervesa.... aneu remenant i afegint-la tota mentre remeneu.... Passar de una textura grumollosa a enganxifosa i de mica en mica agafant cos.... si veieu que us queda molt solta i enganxosa, poseu un polsim més de farina... no molta i de seguida lligarà i quedarà prou be per treballar amb ella.

Així veieu que la massa és ben lligada i homogènia, en fem dues boles de 250g. mes o menys i les deixem reposar unes hores (tot i que no és necessari). Com més, més feina farà el llevat, tot i que no esperem res espectacular, ja que tampoc és que en porti tant.

Cal dir que posem el cul de la cervesa que és on hi ha el solatge i els llevats, com hem dit abans.

 Una vegada sigui l'hora de menjar-les, les preparem estirant la massa sobre paper de cuina o la bandeja amb una mica de farina a sota per que no s'enganxi.
Estirem be la massa intentant fer-ho amb les mans per que no perdin els gasos de la fermentació d'haver deixat reposar la massa.

I llestes per preparar.
Nosaltres n'hem feta una de pernil dolç i altre de tonyina i pebrot i alguns pepinos avinagrats...  be... que sobre això va a gustos.

Forn a tope durant una estona per que s'escalfi be i després el baixem a 200º per que es cogui la massa be.



Senzill i ràpid.

Bon Profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.