diumenge, 5 de gener del 2020

PROVEM LA IPA RETRORUNING



Per fi provem la IPA RETRORUNING, que ja us havien comentat que teniem al fermentador, i que podeu trobar la recepta i la elaboració clicant el link IPA RETRORUNING, ja es al fermentador!!!

Una setmana després de iniciar la fermentació i despres de que aquesta no dones sintoma d'activitat li varem fer el DRYHOPPING (posar-li més llúpol) i li varem posar uns 30 grams de Centennial i 25 de Summit que deixem tres dies llargs i despres posem el fermentador a la nevera uns dies més.


La cervesa era molt vermellosa al fer el transvasament.... i feia una bona olor a llúpols.
Molt bona pinta així a priori. 

La primera cata així directament ja dona la impressió que aconseguirem el que buscaven.... poca força de maltes i marcada de llúpols.... només ens fa patir que els 62 IBUS es notin massa i no sigui la cervesa tant passable com volien. 


Pot ser per aquest motiu no ens atrevim a omplir cinc litres amb barril per portar al gener amb la colla de Retroruning.... prefereixo portar-la en botelles i que no es faci malbé si no agrada. 
Tampoc ens sabem estar amb el tema dels graus, i finalment han sortit uns 6.6%, res menyspreable. 


La primera cata la varem fer a la setmana d'embotellar-la i varem trobar-la molt justa de gas i espuma. Ens va frustrar una mica.... No tornarem a carbonatar mai més amb sacarosa. Sempre que ho fem, a part de que deixa un sediment blanquinós al cul de l'ampolla, tenim problemes.

El dia 31, varem fer la segona cata. Ja més feta i rodona, tot i que encara una mica justeta de carbonatació com podeu veure en el video, ja fa una bona espuma que es reté força bé. 

La cervesa és lleugera i hem aconseguit que quasi no tingui gust de maltes i l'aroma a llúpol es deixa percebre. 
El Summit i el Centennial han deixat gustos cítrics marcats, però l'amargor com ens pensaven queda força evident i persistent en boca en acabar de beure.

El color és força mes torrat del que voliem, però tampoc ens hem passat massa. Un xic terbola.

No em quedat pas descontents i ara només cal esperar a la opinió de la gent que l'acabi provant.



SALUD


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.