dilluns, 26 d’octubre del 2020

CATA VIRTUAL DE INTRODUCCIÓN A LA CULTURA CERVECERA de 2D2DSPUMA


Varem rebre per faceboock una proposta de cata virtual que ens va fer gràcia.

La gent de 2d2dspuma feia una de les seves cates, aquesta vegada virtual per els temes de la pandemia.

La veritat és que com moltes d’aquestes cates i petits trainings la teòrica la tenim més que apresa (per força) desprès de les cerveses que portem fetes i la quantitat de literatura que hem llegit. Tot i així, sempre aprenem alguna cosa, i si més no, sempre és agradable passar un parell d’hores comentant i bevent això que tant ens agrada que és la bona cervesa artesanal.


Aixì que juntament amb en Miguel ens i apuntem i de la ma de la mestre de cerimònies, Suana Giner i 7 persones més que a saber d’on eren, varem fer la cata.

Van ser dues hores de beure cervesa, paladejar, olorar i comentar 6 diferents cerveses a més de explicar qui és el proses d’elaboració i els productes que porten les cerveses.


COMENCEM LA CATA

I ho fem per una Blond.

► La Brugse Zot, una cervesa belga de 6º i 23 IBUS.

La cervesa és rossa daurada, carbonatada i espumosa. Fluixa quasi com una lager, però amb els llupols més marcats. Molt facil de beure. 


► La següent és una Brown Ale Alemana, la Braufactum The Brale, 5º i 30 IBUs de Radeberger

Aquesta, a diferencia de l’altre és molt torrada. La nostre no ens fa molta espuma i la trobem amb forces gustos a malta i gust a mel, tot i que li trobem un gust citric de fons dels llúpols.  Deixa un pel de amargant en boca però desapareix ràpidament. El color torrat, fosca, és molt clara i poc tèrbola, ja que aquesta cervesa la filtren.

► La tercera és la millor de llarg..... ja no per l’estil, que segur és el més comercial i conegut de les artesanals, si no per que la trobem la més equilibrada i rodona,

Parlem de la Hoptimista de Edge, una American IPA de 6.6º i 78 IBUS

Aromàtica i llupolada però sense deixar els gustos de malta amagats. Una IPA com a nosaltres ens agraden!!!!


► La següent és un petardo. La Oude Geuze Boon a l’Ancienne de 7º 22 IBUS i feta per Brouwerij Boon.

Com el seu nom ja indica és una Geuze. Una combinació de cerveses Lambic joves i velles que es fan molt difícil al nostre paladar. La trobem àcida a més no pòquer, astringent, sulfúrica.... Molt més assemblant a una sidra que a una cervesa..... Be!!! Que segur la posem a la bateria del cotxe i la regenerem a l’instant.Pensava que començava a tolerar aquests tipus de cervesa... però aquesta m’ha fet donar un pas enrere...... 


► La Carlow OHARAS IRISH STOUT de 4.3º 40 IBUS ens ha tret el mal gust de boca. Una Stout Irlandesa, fluixeta i suau amb molt de gust a cafè. Li trobem a faltar cremositat, i molt lleugera que fa que sigui de molt fàcil de beure.

► Acabem amb una bomba. Cuore   de ART Cervesers. Una Winter Ale de 8.3º i 53 Ibus de més d’un any d’envelliment en la botella. Una cervesa que en obrir-la i olorar-la ja veiem que no serà pas fàcil. 


Caldria provar-la acabada d’embotellar, però aquesta te un fort color torrat ambarat i una bona espuma. Sobrecarbonatada pel meu gust (segurament per l’efecte de la guarda en botella) així te la poses en la boca veiem el que notàvem al nas. La trobo altament especiada... em costa trobar el que fins que apunten que pot ser nou moscada i llaurer.... justa la fusta. 

La cervesa es deixa beure. Una d’aquelles birres que tens que anar de glop en glop. Poc a poc. 

Curiosa, dolça, alicorada, complexe.... difícil d’entendre. Tot i així, sempre millor això... que una Geuze.... jajajajaja



Fins aquí les birres. La cata segueix una mica més tot petant la xerrada.

La veritat és que ens ho hem passat be. En aquestes èpoques on els bars son tancats, i les trobades amb amics difícils, aquests esdeveniment i cates son un alleugeriment per l’esperit.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari.